Θεσσαλονίκη: Αειφορία και αισθητική στις κατασκευές

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος, 2012 - 10:00 to 13:00

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, σε συνεργασία με το τεχνικό περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, διοργανώνει συνάντηση εργασίας (workshop) με τίτλο «Αειφορία και αισθητική στις κατασκευές».

altΤι είναι η αειφόρος δόμηση;

  • Τι σημαίνει κτίριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας;
  • Πως μπορεί να γίνει «Πράσινη» αναβάθμιση ενός κτιρίου;
  • Ποιες είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες της πράσινης αρχιτεκτονικής;
  • Το Design των κατασκευών: ποιος ο ρόλος του εργαλείου File to Factory;
  • Αισθητική στις κατασκευές: Ποιος ο ρόλος του design σε αρχιτεκτονικές συνθέσεις εξωτερικού και εσωτερικού χώρου;

Στα παραπάνω και σε περισσότερα ερωτήματα απαντά το workshop που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Το workshop θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 πμ.. H συνάντηση εργασίας, που θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, απευθύνεται κυρίως σε τελειόφοιτους και απόφοιτους πολυτεχνικών και οικονομικών σχολών αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων συναφούς αντικειμένου.

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις για κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, αρχιτεκτονική βιοκλιματικών κτιρίων, αισθητική στις κατασκευές, Design στις κατασκευές με το εργαλείο: File to Factory.

Mε εισηγήσεις τους θα συμμετέχουν και οι: καθ. Κώστας Βαρώτσος (Εικαστικός), αν. καθ. Μαρία Βογιατζάκη (Αρχιτέκτων μηχανικός), Πέτρος Μακρίδης (Aρχιτέκτων μηχανικός), καθ. Δημήτρης Μπίκας (Aρχιτέκτων μηχανικός), καθ. Τάσος Κωτσιόπουλος (Aρχιτέκτων μηχανικός), καθ. Άγις Παπαδόπουλος (Mηχανολόγος μηχανικός).

Κατά την διάρκεια του workshop θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση των δυο νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, το MSc in Sustainable Development και το MSc in Strategic Product Design.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.ihu.edu.gr.

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal