Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 8 Ιούλιος, 2013 - 09:15

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώνει το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία(1st Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation) από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου 2013.

Κίνητρο για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης είναι η ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας, που είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της χώρας. Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς. Με την πραγματοποίηση του Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στόχος είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας και διακεκριμένων Έλληνων επιστημόνων που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων σε θέματα Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Βιεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών καθώς και Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων του Κέντρου, ενώ την Πέμπτη 18 Ιουλίου θα διοργανωθεί η πρώτη Ελληνική Βραδιά. Η εκδήλωση αυτή θα κλείσει με παρουσιάσεις εκπροσώπων οργανισμών και εταιρειών με θέμα την καινοτομία και την περαιτέρω ενίσχυσή της στο ελληνικό αλλά και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πηγή: http://www.econews.gr/2013/06/18/dimokritos-foroum-epistimi-2-101651/

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal