ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Επιχειρηματικότητας ως Επιλογή Εργασίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη προσέλευση κοινού και με ουσιαστικό διάλογο για το παρόν και το μέλλον της «Επιχειρηματικότητας ως Επιλογή Εργασίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η ημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ, η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Πάτρας (ΜΟΚΕ)

Η ημερίδα ξεκίνησε με τη γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της  ΜΟΚΕ από το Ιδρυματικό Υπεύθυνο του Έργου, Επίκουρο Καθηγητή Aθανάσιο Κούτρα, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιχειρηματικότητας στους νέους και στο στόχο να έχουν οι φοιτητές του ΤΕΙ έναν αληθινά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη συνέχεια στο Α μέρος της ημερίδας οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων Irida Labs OE Χρήστος Θεοχαράτος και Daedalus/Bytemobile/Citrix Μάριος Καραγιαννόπουλος  παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές στο χώρο της μηχανικής όρασης καθώς και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας μηχανικός στο χώρο της πληροφορικής .

Στο 2ο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκε μια ανάλυση της κρίσης υπο το πρίσμα οικονομικών στοιχείων από το κ. Ιωάννη Τσούρη ,υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος  έκανε μια ανασκόπηση της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων, καθώς και το αντίκτυπο της κρίσης στη μέση ελληνική οικογένεια και πρότεινε προτάσεις που πιστεύει πως μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έρθουν επενδύσεις στη Ελλάδα.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του κ. Τσιμπλοστεφανάκη Ευάγγελου, Διευθυντή της εταιρίας Συμβούλων ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ, ο οποίος παρουσίασε και αξιολόγησε την αποδοτικότητα διαφόρων παρεμβάσεων με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τις μεταβολές στις τιμές των τελευταίων ετών κυρίως στα ΦΒ συστήματα.

Τέλος τον προβληματισμό του έθεσε ο κ. Βασίλειος Ν. Αϊβαλής, Υπεύθυνος Ενέργειας-Μεταποίησης στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αναφορικά με τις Χρηματοδοτήσεις Νέων & Υφιστάμενων Επιχειρήσεων μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ-ΕΠΑΕ)». Ο κ. Αϊβαλής έθιξε στη εισήγηση του τον προβληματισμό του ως προς την προβολή και απήχηση των προγραμμάτων αυτών στο απλό πολίτη, ενώ στη συνέχεια, ενημέρωσε τους φοιτητές για τις αναμενόμενες νέες δράσεις χρηματοδότησης που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το 2013.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν επιστήμονες και στελέχη των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης και o Ιδρυματικός Υπεύθυνος της ΜΟΚΕ Θεσσαλονίκης προπτυχιακοί φοιτητές, επαγγελματικά στελέχη και επιχειρηματίες του κλάδου της πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Πάτρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο στο moke@teipat.gr ή απευθείας στο τηλ.: 2610369093.

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal