Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για 3η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

altΤα βραβεία του Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» απονεμήθηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Καθηγητών Πανεπιστημίων, της Διοίκησης και στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και παραγόντων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 554 άτομα και υποβλήθηκαν 354 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Σημειώνεται ότι περίπου το 80% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με 7 πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην τελετή βράβευσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, είπε ότι όπως προκύπτει και από τη συμμετοχή και από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Εθνικής για την καινοτομία, η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω μέσα στην κρίση.

Ελπίζει, παλεύει, καινοτομεί, νικά. Και πρόσθεσε ότι μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση καινοτόμων προτάσεων. Τέλος, συνεγχάρη την Εθνική, αφενός μεν για την πρωτοβουλία που προωθεί για την ανάδειξη καινοτόμων εφαρμογών, αφετέρου για τη στήριξη της ευρύτερης ανάκαμψης της οικονομίας και του Έθνους.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο θεσμό που καθιέρωσε η Εθνική για τη στήριξη της ελληνικότητας καινοτόμων ιδεών, υπογράμμισε το ενδιαφέρον τού Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και τόνισε την ανάγκη, μέσω της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Εθνική, για την προώθηση και απορρόφηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft κ. Φώτης Δραγανίδης αναφέρθηκε στην ομιλία του στις νέες τάσεις στην καινοτομία, στο διαδίκτυο και στα σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης παραγωγικότητας για τον «εργαζόμενο της γνώσης».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γεώργιος Ζανιάς υπογράμμισε ότι ο Διαγωνισμός i-bank είναι πρωτοβουλία που έχει ιδιαίτερη αναφορά στο μέλλον της χώρας καθώς πρόκειται για την ενίσχυση και την προώθηση των νέων ανθρώπων και της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών που αποτελούν τη βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Η ανάπτυξη εφεξής πρέπει να στηρίζεται σε πιο στέρεες βάσεις από αυτές του παρελθόντος, οι οποίες είχαν τα γνωστά πλέον αποτελέσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς επεσήμανε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς συμβάλλουν με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντικές πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση αντίστοιχου περιβάλλοντος δημιουργίας και στήριξης νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» ο οποίος στα τρία έτη ύπαρξής του προσέλκυσε 1.650 συμμετέχοντες.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου τόνισε τη σημασία που δίνει η Εθνική Τράπεζα στην καινοτομία, η οποία υλοποιείται μέσα από τις υπηρεσίες i-bank και τις περισσότερες από 150 εκ συναλλαγές το χρόνο που πραγματοποιούνται στα ηλεκτρονικά δίκτυα i-bank. Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις i-bank: τα i-bank store και την πρωτοβουλία «δείξ'τους» για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Η Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών, Οργάνωσης και Πληροφορικής Τράπεζας και Ομίλου κ. Νέλλη Λαμπροπούλου Τζάκου αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον καινοτομίας και τεχνολογίας, καθώς επίσης και στην αυξημένη συμμετοχή στον τρίτο Διαγωνισμό με ιδιαίτερα ώριμες προτάσεις.

Στους νικητές του τρίτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθηκαν δέκα βραβεία:

  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Παρασκευά Κασιδιάρη, Αντώνιου Καλιπέτη, Αθανάσιου Δαγκλή, Αντώνιου Μανούση και Μάριου Ευάγγελου Κόγια για την πρότασή τους με τίτλο «sourceLair - Δικτυακή Πλατφόρμα Ανάπτυξης Λογισμικού».
  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Μυρτούς Παπαθάνου, Άρη Ευάγγελου Δημέα, Γιώργου Παπαγιανόπουλου και Μιχάλη Πρίντζου για την πρότασή τους με τίτλο «Gommyr Power Networks - Ενσωμάτωση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτόνομα ενεργειακά δίκτυα».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημήτριου Μανδηλιώτη, Κωνσταντίνου Τούμπα, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Κυριακής Καζά και Αικατερίνης Κυπριώτη για την πρότασή τους με τίτλο «Symbiosis Alzheimer's Support : Η Σουίτα των SymbioGames».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στον Ιωάννη Σαχσαμάνογλου για την πρότασή του με τίτλο «Ηλιακός ανελκυστήρας».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:

  1. Αναστάσιο Βούλγαρη για την πρότασή του με τίτλο «Greece: History & Culture».
  2. Ομάδα των Δημήτρη Μωραΐτη, Ιωσήφ Αλβέρτη και Μιχάλη Πετυχάκη για την πρότασή τους με τίτλο «Moodeet - Simply Social».
  3. Ομάδα των Χρήστου Ξενακίδη και Δήμητρας Κοσμίδου για την πρότασή τους με τίτλο «Alzfinder.com. Σύστημα πληθοανάθεσης (Crowdsourcing) για την αναζήτηση εξαφανισθέντων Ατόμων και υποστήριξη ασθενών της νόσου Alzheimer».
  4. Ομάδα των Κωνσταντίνου Παπαλεξανδρή και Ελευθερίας Ζούρου για την πρότασή τους με τίτλο «DOCTORANYTIME.GR. Το σημείο συνάντησης γιατρού και ασθενή, ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να κλείσει ραντεβού online».
  5. Παναγιώτη Χρήστου για την πρότασή του με τίτλο «Ανάλυση Συνδυασμένου Κύκλου Κυψέλης Καυσίμου και Μικροστροβίλου με χρήση Φυσικού Αερίου».
  6. Ομάδα των Αλέξανδρου Χριστόπουλου-Πανούτσου, Αριστείδη Λαύκα και Βενέδικτου Αντύπα για την πρότασή τους με τίτλο «Human Electric - Μεικτή Πλατφόρμα Hardware, smartphone και web software για φορέσιμες εφαρμογές που συνδυαζόμενες σχηματίζουν συσταδικά δίκτυα».

Επιπλέον, δόθηκαν δέκα (10) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β' Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ' Φάση και σαράντα (40) δωροεπιταγές σε συμμετέχοντες της Α' Φάσης τα ονόματα των οποίων επιλέχθηκαν με κλήρωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του τέταρτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2013.

Πηγή:epixeiro.gr

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal