Διημερίδα με Θέμα "ΕΡΕΥΝΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ"

Δομή: 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΡΕΥΝΩΚΑΙΝΟΤΟΜΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ

 

4-5 ΜΑΪΟΥ 2012

Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας

 

Οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν διημερίδα με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση νέων ερευνητών στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες από τον Βελγικό οργανισμό SO Kwadraat, ο οποίος αποτελεί πρότυπο υποστήριξης και ανάπτυξης τεχνοβλαστών και επιδεικνύει ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα.

 

Α. Αντικείμενο Διημερίδας:

1η Ημέρα (4 Μαΐου 2012)

Μεταφορά τεχνογνωσίας των στελεχών της SO Kwadraat σε στελέχη των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ό,τι αφορά την υποστήριξη νέων επιστημόνων (coachingprocess) για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης

 

2ηΗμέρα (5 Μαΐου 2012)

Παρουσίαση περιπτώσεων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν με την υποστήριξη της SOKwadraat, δικτύωση με ερευνητές – επιχειρηματίες που βίωσαν την εμπειρία της ίδρυσης μιας επιχείρησης και διενέργεια συνεδριών σε μικρές ομάδες.

 

Β. Συμμετοχή

Η 1η ημέρα απευθύνεται στα στελέχη των ΜοΚΕ ΑΕΙ και AΤΕΙ.

Η 2η ημέρα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους και νέους διδάκτορες οι οποίοι βλέπουν με ενδιαφέρον την επιχειρηματική δραστηριότητα ως μια προοπτική σταδιοδρομίας και ενδεχομένως έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται σε επιχειρηματική τους ιδέα .

Τη 2η ημέρα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα στελέχη των ΜοΚΕ καθώς και μέλη ΔΕΠ που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας.

 

Γ. Πληροφορίες – Εγγραφές

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να αναζητήσετε στους διαδικτυακούς τόπους των ΜοΚΕ ΕΜΠ (http://mke.ntua.gr) και ΟΠΑ (www.mke.aueb.gr).

 

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε τη διημερίδα παρακαλούμε κατευθυνθείτε στους παραπάνω συνδέσμους.

 

Πρόγραμμα Διημερίδας

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal